Testissä uusi Nissan Qashqai: "Ajokokemus oli miellyttävä"

29.09.2022 · Heidi Mäkinen

Testikuljettajan matkassa (nissan QASHQAI)

4.8

Kuljettajan yleisarvosana testiautolle

nissan QASHQAI

Haminalainen Heidi Mäkinen testasi uutta Nissan Qashqai -kevythybridiä viikonlopun ajan, ja kirjoitti kokemuksistaan testikuljettajaraportin.

Miellyttävä ajokokemus uudella Nissan Qashqai -kevythybridillä

Itselläni on vuoden 2017 Nissan Qashqai automaattivaihteistolla, joten lähdin mielenkiinnolla testailemaan uutta mallia. Viikonlopulle oli tiedossa reippaasti ajoa ympäri Kymenlaaksoa hiekkateistä moottoriteille, kun 11-vuotiaan tyttären harrastukseen kuljettamista ja sukulaisissa kyläilyä sattui sopivasti samaan ajankohtaan. 

Nissan Qashqai on sporttisen näköinen auto

Ulkonäkö oli sporttinen kuten aikaisemminkin, mutta selkeää kasvojen kohotusta on tehty. Edestäpäin katsottuna autolla oli “silmät sirrillään”. Keulan sivussa huomasin pienen yksityiskohdan, joka henki luksusta: Qashqai-sana oli korostettu lähes huomaamattomasti peltiin. Auton perästä sain mielikuvan bulldogin naamasta, sillä se näyttää olevan vähän lytyssä.

Auton istuimiin oli panostettu ja selkänojissa oli erittäin hyvä sivuttaistuki, parempi kuin aiemmin. Vaikka Qashqai on iso auto, on se miellyttävä istua myös pienemmälle kuljettajalle. Penkki ei paina polvitaipeisiin, ja ratin ja penkin väliin jää mukavasti tilaa jalkojen vielä ylettäessä polkimille. Myös takapenkkiläiset nauttivat matkanteosta. Kaiuttimet antoivat matkanteossa mukavat soundit niin eteen kuin taakse. Takapenkin matkustaja hihkui riemusta löydettyään USB-latauspisteen myös takaa keskikonsolista.

Vaikka Qashqai on iso auto, on se miellyttävä istua myös pienemmälle kuljettajalle

Vaihteiden vaihtaminen sujui kevyesti ja portaattomasti lähes vain sormilla vetäen. Vaihdevipu oli myös aiempaa pienempi. Aikaisempaan malliin verrattuna todella hyvä muutos.

Ajamista helpottavia ominaisuuksia

Auto oli varustettu 360-kameroilla ja suuresta näytöstä oli ilo katsella, miten auton saa helposti pysäköityä. Näytön pinta tosin keräsi kaikki sormenjäljet, jotka paistoivat esteetikon silmään häiritsevästi. Mikrokuituliinalle olisi aina ajon päätteeksi autossa töitä. Näytössä oli muutoin myös normaalit toiminnot karttapalveluineen ja radiokanavineen, ja niiden käyttö oli helppoa. Autosta saa myös suoran yhteyden Nissan-tukeen nappia painamalla.

Tykkäsin kaistavahdin tärinästä ratissa, ei piippailuja kuten aiemmassa mallissa. Vakionopeuden säätö oli liikenteeseen mukautuva. Ominaisuus oli muutoin kätevä, mutta moottoritiellä havahduin monesti jumittavani jonkun hitaamman ajoneuvon perässä, kun en ollut huomannut, että auto reagoi edellä hitaammin ajavaan. Toisaalta vaihtaessani kaistaa lähteäkseni ohittamaan, ymmärsi auto yskän ja kiihdytti taas asetettuun nopeuteen. Kyyti oli tasaista eikä moottorin ääni kuulunut matkustamoon juuri lainkaan. Vain renkaista lähtevä meteli muistutti, että autossa ollaan.

Risuja ja ruusuja näkyvyydestä

Tuulilasissa oleva lasinlämmitys häiritsi, sillä harmaat juovat lasissa näkyivät varsinkin aurinkoisella säällä. Ymmärrän hyödyn talvella, koska ikkunoita ei tällainen lyhyt kuljettaja yletä raappaamaan. Vaatisi kenties totuttelua. Näkyvyys muutoin oli entistä mallia parempi, koska sivupeilien ja tuulilasin väliin ei jäänyt juurikaan kuollutta kulmaa. Ero oli huomattava.

Auto osasi myös lukea nopeusrajoitusten vaihtumista. Kiihdyttäminen nopeampaan vauhtiin kävi kätevästi, mutta hidastaminen tapahtui makuuni liian hitaasti. Tolppapoliisien valtakunnassa ei niin hyvä ominaisuus, koska hidastamiseen meni satoja metrejä.

Tavaratilassa oli korotuskappaleet, jotka helpottivat kauppakassien laittamista kyytiin ja nostamista pois, kun ei tarvitse kurotella. Toisaalta korotuskappaleet pienensivät valtavasti tavaratilan kokoa ja päädyin poistamaan korotukset, jotta sain korkeamman säilytyslaatikon kyytiin. Takapenkin kaadettuani sain lisää pituutta tavaratilalle ja silloin nämä korotukset ajoivat asiansa, kun suurentunut takatila oli samassa tasossa kokonaisuudessaan. Sopisi hyvin vaikkapa laskettelusuksien kuljettamiseen.

Kevythybridillä erittäin kohtuullinen kulutus

Sain auton kulkemaan matka-ajossa parhaimmillaan 6,2 l/100 km kulutuksella - erittäin kohtuullinen auton kokoon nähden. Ajoin maltilla, koska auto oli juuri tehtaalta ulos ajettu, mutta maltillisesti ajaenkin kiihtyi ihan mukavasti. Pääsee varmasti ohi tarvittaessa.

Automalliin oli tehty paljon parannuksia ja ajokokemus oli kokonaisuudessaan miellyttävä. Testiajon aikana ehdin hyvin saada tuntumaa autoon. En kuitenkaan uskaltanut kysyä ajamani auton hintaa, ettei vaan tarvitse ryhtyä autokaupoille.

Testiajot

Juoksija Sara Lappalainen testasi Volvo EX30 -sähköauton

"Testini aikana suoritin autolla ne kaikentyyppiset ajot mitä arjessani tulee vastaan. Täytyy sanoa, että tämä pieni ja hauska tehopakkaus toi hymyn huulille kaikissa olosuhteissa." 

volvo EX30 Twin Performance Ultra

Testissä Nissan X-Trail e-POWER: "Auton suorituskyky yllätti positiivisesti"

"Auton koko huomioiden kulutus pysyi maltillisena, mikä on polttoaineiden hintojen takia melko tärkeä asia. Siirtyminen sähköltä polttomoottorille ja takaisin toimi hienosti, eli sitä ei huomannut."  

nissan X-TRAIL e-POWER

Kokenut Qashqai-kuski e-POWER-testikuljettajana

"Sähkömoottorin veto on todella tasaista. E-Pedalilla ajo vaatii hiukan totuttelemista, koska jalan nosto vastaa jarrupolkimen painamista." 

nissan QASHQAI e-POWER 2WD Tekna

Testissä uusi Nissan Qashqai e-POWER: "Paljon ajamisen nautintoa"

"Nissan Qashqai on kokoonsa nähden sporttinen ja sopivan särmikäs. Sisustus on rauhallinen ja materiaalit miellyttäviä" 

nissan QASHQAI e-POWER 2WD Tekna

Topi Raitanen Volvo V60 Long Range -lataushybridin testikuljettajana

"V60 T8 Long Rangen hybriditeknologia tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn. Autossa on yhteensä 455 hevosvoimaa, jotka eivät jätä kylmäksi. Autolla voi ajaa pelkällä sähköllä reilut 80 kilometriä." 

volvo V60 T8 AWD Long Range High Performance Plus Dark aut

Jannin kokemukset Volvo XC60 Long Range -lataushybridistä

"Yhdellä latauskerralla pääsee huristamaan vajaat 70 km, mikä itselläni riittää juuri täydellisesti työmatkaan kumpaankin suuntaan, myös talviaikaan."  

volvo XC60 Volvo XC60 T6 AWD Long Range R-Design Edition aut.

Volvo XC60 Long Range -lataushybridi Anni Ihamäen testissä

"Miten kiva onkaan juuri ennen suoraa Big Brother -ohjelman lähetystä muistaa, että ai niin, auto lämpenemään kello 22.35 ajastimella. Ei skrabaamista, eikä jäädy beba tai kädet!"  

volvo XC60 T8 AWD Long Range R-Design Edition

Testissä uusi Nissan Qashqai: "Ajokokemus oli miellyttävä"

"Auton istuimiin oli panostettu ja selkänojissa oli erittäin hyvä sivuttaistuki, parempi kuin aiemmin. Vaikka Qashqai on iso auto, on se miellyttävä istua myös pienemmälle kuljettajalle." 

nissan QASHQAI MHEV 158 Xtronic 2WD N-Connecta

Nissan Juke Peli-Karhujen Elina Oravakankaan testissä

"Ajaminen oli rentoa ja helppoa sekä istuimet todella mukavat. Ratti ja näyttö olivat kivan modernit ja selkeät, ja peruutuskamera helpotti parkkeerausta." 

nissan JUKE

Peli-Karhujen Inga Orekhova testiajoi uuden Nissan Qashqain

"Nissan Qashqai on miellyttävä ja helppo ajettava. Töyssyt ylittyivät todella pehmeästi, ja olin tyytyväinen auton mukavuuteen. Tyttäreni ei yleensä koskaan nuku autossa, mutta Qashqai oli niin mukava, että hän nukahti kyydissä useita kertoja." 

nissan QASHQAI

Volvo V60 T8 Peli-Karhujen joukkueenjohtajan testissä

"Isot plussat myös siitä, että testiautoni oli lataushybridi – aivan todella matala kulutus! Kun lähden seuraavan kerran autokaupoille, tiedän valintani jo etukäteen." 

volvo V60 T8 TwE AWD

Volvo XC40 on Kristiina Mäkelälle hyvän fiiliksen auto

"Kirsikkana kakun päällä Volvo XC40 on tyylikäs sisältä ja ulkoa. Hyvä fiilis on urheilussa tärkeää ja mikä sen parempaa, kun autokin on tukemassa sitä!" 

volvo XC40 T2 Business aut

Volvo S60 sopii sporttisuudessaan juoksija Topi Raitaselle

"Urheilijan arki on hyvin monipuolista, ja auton ominaisuuksien pitää vastata tähän haasteeseen. Välillä autoon pitää mahtua jopa polkupyörä, jotta valmentaja pääsee pyöräilemään treeneissä mukana." 

volvo S60 B5 MHEV Business R-Design aut

Volvo XC40 kuljettaa Sara Kuiviston kilpailuihin ympäri Suomen

"Ajamiseni painottuu enemmän pidempiin treeni- ja kilpailumatkoihin. Pitkässä matkanteossa mukautuva vakionopeudensäädin on osoittautunut täydeksi helmeksi, joka toimii kuin ajatus." 

volvo XC40 T2 Business aut

Renault Captur E-TECH Plug-in Hybrid on näyttävä, turvallinen ja hyvin varusteltu

"Liikkeellelähdöt olivat vaivattomia ja Captur kiihtyi aivan mallikkaasti käyttäen ahtamatonta 1.6- litraista polttomoottoria (92 hv) sekä kahta sähkömoottoria (20 hv + 40 hv) apunaan. Käytettävissä oli siis maksimissaan liki 160 hevosvoiman arsenaali." 

renault CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid Intens

Renault Captur E-TECH Plug-in Hybrid herättää ihastusta

"Ihan parasta oli voimansiirron toimivuus. Liikkeellelähtö tapahtuu aina sähköllä - ei nykäystä, ei tempoilua, ei edes automaattivaihteiston aiheuttamaa nytkähdystä" 

renault CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid Intens

Hyundai i30 Wagon on kevyt ohjattava ja vakaa tiellä

”Pääosin ajoin Eco-ohjelmalla, josta löytyi kuitenkin tarvittaessa tehoja myös ohitustilanteissa”, Villanen kertoo. Auton ajettavuutta hän kuvailee suorastaan premium-tasoiseksi: ”i30 oli kevyt ohjattava ja vakaa tiellä. Yllätyin positiivisesti, kuinka mukava se oli ajaa.” 

hyundai I30 WAGON

Uudessa Hyundai i30 -kevythybridissä yhdistyvät tehokkuus ja pieni kulutus

Hyvinkääläinen Teemu Jokiniemi sai uuden Hyundai i30 Fastback -kevythybridin testiinsä loppuvuodesta 2020. Jokiniemen omasta autotallista löytyy vuoden 2019 i30 Hatchback, joten vertailukohtaa oli hyvin entuudestaan. 

hyundai I30 FASTBACK

Renault Captur sopii Kristiina Mäkelän tarpeisiin

Autosalvan yhteistyökumppani Kristiina Mäkelä on yksi Suomen kirkkaimmista yleisurheilutähdistä. Kolmiloikkaajan matkat treeneihin ja kisoihin ovat taittuneet jo pidemmän aikaa uudella Renault Capturilla. 

renault CAPTUR

Janni Hussin matkat taittuvat Volvo XC40:llä

Janni Hussi viettää työnsä puolesta paljon aikaa tien päällä. Volvo XC40 on osoittautunut riittävän tilavaksi tarvittavan tavaramäärän kuljettamisessa, mutta myös näppäräksi kaupunkiautoksi. 

volvo XC40

Volvo XC40 on kaikin puolin fantastinen

Testikuljettaja Hermanni Meronen ei säästellyt kehuvia sanoja testattuaan uutta Volvo XC40 -autoa viikonlopun ajan. 

volvo XC40

Vauhdikas viikonloppu Volvo XC40:n kanssa

Laura Heikari vietti tapahtumarikkaan viikonlopun Volvo XC40 -testikuljettajana. Auto sai kiitosta muun muassa älykkäästä teknologiastaan, joka auttoi jopa parisuhdesovun säilyttämisessä. 

volvo XC40

Raikas, nuorekas, tilava ja toimiva Volvo XC40

Lahtelainen Janette Eerola sai viikonlopun ajaksi testiin uuden Volvo XC40:n ja antoi sille täydet viisi pistettä niin ulkonäön, ajomukavuuden, suorituskyvyn kuin tilojenkin perusteella. 

volvo XC40

Opel Insignia on hyvä perheauto

Kimmo Ranta pääsi testaamaan uutta Opel Insigniaa yhdessä perheensä kanssa. Kimmo on yhä tyytyväinen omaan liki kymmenen vuotta vanhaan Insigniaansa, mutta auton kehitys on mennyt hyvään suuntaan. 

opel INSIGNIA Sports Tourer Innovation 2,0 CDTI Start/Stop 125 K

Hyundai Konan 1 litran moottori oli positiivinen yllätys

Porvoolainen Juhani Niemi on kokenut kuljettaja, joka on ajanut monenlaisilla autoilla ja suhtautuu niihin omien sanojensa mukaan poikamaisella uteliaisuudella. Juhani yllättyi positiivisesti Konan pienen moottorin tehosta. 

hyundai KONA 1,0 T-GDI 6MT COMFORT

Uusi Hyundai Kona on iso auto pienessä koossa

Tuusulalainen Karoliina Tolvi testasi uutta Hyundai Kona 1.0 T-GDI 6MT Styleä heinäkuisen viikonlopun ajan. Karoliina piti Konassa erityisesti sen helposta ja mukavasta ajettavuudesta. 

hyundai KONA 1,0 T-GDI 6MT STYLE

Hyundai Kona on mukava ajettava

Hanna Keskinen ajaa paljon työnsä puolesta. Kokemuksen myötä hänelle on kertynyt selkeät näkemykset siitä, mitä hän autolta haluaa. Hanna perheineen tykästyi uuteen Hyundai Konaan. 

hyundai KONA 1,6 T-GDI 4WD 7DCT-AUT. COMFORT

Uusi Hyundai Kona yllätti suorituskyvyllään

Roni Koivunen sai Hyundai Konan käyttöönsä heinäkuisen viikonlopun ajaksi. Sukellusta harrastava Roni laittoi auton heti kovaan testiin ja lähti ystävänsä kanssa sukellusreissulle Alavudelle Kaatialan louhokselle. 

hyundai KONA 1,0 T-GDI 6MT COMFORT

Koeajossa persoonallinen Hyundai Kona

Juulia Turunen sai käyttöönsä Havaijin saaren mukaan nimetyn katumaasturitulokkaan Hyundai Konan. Testiviikonlopun aikana Juulia ehti ajella niin asuinkaupungissaan Lahdessa kuin lähikaupungeissakin. 

hyundai KONA 1,0 T-GDI 6MT COMFORT

Uusi Renault Megane on sporttinen perhefarkku

Paholainen pukeutuu Pradaan, Megane punaiseen…väri, joka saa sen näyttämään entistäkin sporttisemmalta perheautolta! 

renault MEGANE

Nissan Micra on uudistunut ison harppauksen

Maantieajossa meno on vakaata ja voisi kuvitella istuvansa suuremmankin auton ratissa. Kaupungissa Micra kuitenkin taittuu sulavasti pieniinkin rakosiin, niin kuin näppärän kaupunkiauton kuuluukin. 

nissan MICRA

Uusi Renault Megane on pirteä ja helppo käsitellä

Meganessa oli kattava varustelu ja ajon aikana tuntuikin, että kaikki hallintalaitteet olivat helposti käden ulottuvilla.  

renault MEGANE

Uusi Nissan Micra on todella upea ilmestys

Micra olisi erittäin sopiva pientä kaupunkiautoa hakevalle, perheen kakkosautoksi tai nuoren kuljettajan ensimmäiseksi ajokiksi. 

nissan MICRA

Volvo XC60 kuljettaa Laura Monosen hiihtoladuille

Hiihtäjä Laura Monoselle Volvo XC60 on sopiva auto erityisesti tilavuutensa, turvallisuutensa ja ajomukavuutensa vuoksi. 

volvo XC60

Opel Astra: Linjakas ulkonäkö ja arkea helpottavat ominaisuudet

Odotin innolla uuden Astran testiajoa, sillä Opel on ollut luottoautoni vuosikymmenet. 

opel ASTRA

Uusi Volvo S90: miellyttävä, sporttinen ja turvallinen

Volvo S90 on todella sporttisen ja linjakkaan näköinen.  

volvo S90 D4

Volvo XC90: Älykkäät ominaisuudet tuovat turvaa ja helppoutta autoiluun

Jos olet jo iPhone-käyttäjä ja olet katselemassa katumaasturia, niin Volvo ja sen älykkäät ominaisuudet voivat olla just sun juttu! 

volvo XC90

Kompakti ja sulavalinjainen Hyundai Tucson miellyttää silmää

Kaiken kaikkiaan asiallinen auto, joka sopii hyvin perheautoksi sekä ihmisille, jotka arvostavat ajomukavuutta ja tarpeellisia varusteita. 

hyundai TUCSON

Hyundai Tucson on seuraava autoni

Tucson on nykyaikaisen virtaviivainen ja tyylikäs niin sisältä kuin ulkoakin. Testiajo vain vahvisti päätöstäni siitä, että tämä on seuraava autoni. 

hyundai TUCSON

Renault Kadjarissa on ison auton tuntua

Sisään saa kiivetä kuin maasturissa konsanaan.  

renault KADJAR

Voisin suositella Renault Kadjaria kaverille

Muotoilu on ihan selkeästi ranskalaisten laji – auto on nykyaikaisen virtaviivainen ja tyylikäs niin sisältä kuin ulkoa.  

renault KADJAR

Renault Kadjarin herkullinen väri kääntää katseita

Kun näin netissä Kadjarin ensimmäisen kerran, sanoin miehelleni, että tuossa on minun seuraava autoni.  

renault KADJAR

Volvo XC90 on kerrassaan upea luksusauto

Autossa tuntee olevansa kuin kassakaapissa, turvassa ja poissa kaikelta pahalta.  

volvo XC90

Hyundai i20: Oman kokoluokkansa kärkeä

Sisätiloiltaan uusi i20 on luokkansa parhaimmistoa. Edessä istuvat unohtavat istuvansa näin pienessä autossa.  

hyundai I20

Nissan Pulsar: Helposti ohjattava menopeli

Viikonloppuni Nissan Pulsarin kanssa oli ehdottomasti mukava kokemus! 

nissan PULSAR

Dacia Duster on loistava valinta perheen kakkosautoksi

Hiekkatiellä neliveto oli loistava, pitoa löytyi tiukoissa mutkissa jopa irtosoralla! 

dacia DUSTER

Dacia Duster: Riittävästi vääntöä

Lisävarusteena saatava kosketusnäyttö on ehdottomasti hintansa väärti handfree:n ja gps:n myötä. 

dacia DUSTER

Hyundai ix35: Seniorit kiittävät mukavuudesta

Kun neljä senioria matkustaa Tampereelta Helsinkiin matalalla istuttavassa autossa, niin normaalisti perillä kaikilla on selkä jumissa ja lonkat vihoittelevat. Näitä ongelmia ei ollut lainkaan ix35:n kohdalla.  

hyundai IX35

Hyundai ix35: Positiivinen kokonaisuus

Parasta kylmänä talvipäivänä oli ratinlämmitin, joka sulatti kylmät sormet ja mahdollisti paljain käsin ajamisen. Onhan se turvallisempaa kuin paksut rukkaset kädessä.  

hyundai IX35

Opel Corsan Hinta–laatu-suhde kohdallaan

Pisteet erityisesti pienen henkilöauton maineen karistamisesta. Sisätilat isollekin miehelle olivat todella hyvät. Kuskin paikalla ei yli satakiloista miestä ahdistanut mistään suunnasta. 

opel CORSA

Sutjakkaa menoa Opel Corsalla!

”Näppärä kaupunkiajossa ja sutjakka pikkuteillä. Eihän tämä kiihdyttäessä mikään Ferrari ole, mutta siksipä kulutuskin on jokaiselle kukkarolle sopivaa!”  

opel CORSA

Lapsetkin tykkäsivät Hyundai ix35:stä

Lapset innostuivat autosta: se on hauskan näköinen ja sinne on helppo nousta. Lisäksi takatilat ovat sellaiset, ettei kenenkään tarvitse istua polvet suussa. Yleensä kun puolen tunnin jälkeen alkaa takapenkiltä kuulua hermostunutta kitinää.  

hyundai IX35

Volvo V60: Ajettavuudeltaan täyskymppi!

Ajossa huomioni kiinnittyi ensisijaisesti sopivan herkkään ja tarkkaan ohjaukseen.  

volvo V60

Volvo V60: Volvo-laatua pienillä lisäherkuilla

Kojelaudan liikennemerkki kertoi nopeusrajoituksen, ohituskiellot sekä moottoritien alkamis- ja loppumismerkit. Kätevää!  

volvo V60

Volvo V70: Ajaminen silkkaa nautintoa

Ajonäyttö kertoi heti nopeusrajoitukset kullekin tienpätkälle. 

volvo V70

Volvo V60: Ohitustilanteiden unelma

Autossa on myös hyvä ja toimiva automaattivaihteisto. Vaihteet vaihtuivat vaivattomasti, eikä niiden olemassaoloon kiinnittänyt edes huomiota. 

volvo V60

Volvo V40: "Ekaa kertaa kelaan, että voisin ostaa Volvon."

Tykkäsin digitaalisesta mittaristosta, ja kuinka siihen sai valita eri teemoja. Mitä jos Volvon omistajat saisivat luoda kokonaan omia tyylejä, niin kuin kännyköihin. Se voisi olla aika hienoa.  

volvo V40