Valitsemme vastuullisesti nyt ja tulevaisuudessa

Vastuullisuus tarkoittaa meille valintoja, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Vertaamme tällä sivulla toimintamme CO2-säästöjä autoilun päästöihin.

 

 

 

Voimaa auringosta

Jokunen vuosi sitten sai alkunsa projekti, joka on laajentunut jo neljään toimipisteeseemme. Olemme intohimoisesti mukana tuottamassa aurinkoenergiaa. Tällä hetkellä neljän kiinteistömme katoilla on aurinkopaneelijärjestelmät, joilla katetaan noin viidennes kiinteistöjen sähkönkulutuksesta.  

Pohjoismaista tuuli-, vesi- ja aurinkoenergiaa

Koska aurinkopaneelit eivät kata kaikkea tarvitsemaamme sähköä, loput käyttämästämme sähköstä on ostettua pohjoismaista tuuli-, vesi- ja aurinkoenergiaa.


 

Kiinteistöprojekteilla iso merkitys

Kiinteistöprojekteilla on iso merkitys ympäristösäästöihin. Olemme uusineet valaistuksia sekä ilmanvaihtojärjestelmiä vanhemmissa kiinteistöissä. Näin olemme parantaneet energiatehokkuuden lisäksi myös työviihtyvyyttä!

Biodieseliä työsuhdeautoihin

Biodiesel tuottaa noin 90 % vähemmän haitallisia kasvihuonepäästöjä kuin fossiilinen diesel. Henkilökuntamme tankkaa kaikkiin työsuhdeautoihin biodieseliä – aina kun se on mahdollista. Lisäksi suosimme työsuhdeautoina hybridejä.

 

Autoalan Green Deal

Autoalan Green Deal on valtion ja autoalan välinen vapaaehtoinen ilmastosopimus. Liityimme mukaan Green Dealiin kesällä 2019 ja asetimme tavoitteeksemme mm. sähkökäyttöisten ajoneuvojen lisäämisen esittelyautoina sekä uusien latauspaikkojen rakentamisen.

 

ISO-ympäristösertifikaatti

Seuraamme ympäristökriteerien täyttymistä säännöllisesti mm. LRQA:n tekemien auditointien muodossa. Ulkopuolinen asiantuntija arvioi, täyttyvätkö ympäristövaatimukset toiminnassamme. Ympäristötyön tuloksena meille on myönnetty ISO 14001 -sertifikaatti. 

Säästöt vuodessa

Kokonaissäästöt verrattuna henkilöautojen vuosittaisiin päästöihin.

  tonnia (CO2) henkilöauton vuosipäästöt (autoja,kpl)
Aurinkovoimalat 208,6 97
Uusiutuva energia 810,2 377
Kiinteistöprojektit 121,2 56
Yhteensä   530

Liikennefakta.fi: Vuonna 2019 liikennekäytössä olevien henkilöautojen CO2-päästöjen keskiarvo oli 155,4 g/km. Keskimääräinen ajomäärä henkilöautolla vuonna 2019 oli 13 794 km.