Valitsemme vastuullisesti nyt ja tulevaisuudessa

Haluamme toimia vastuullisesti, myös ympäristöasioissa. Vastuullisuus tarkoittaa meille salpalaisille valintoja, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Jotta toimintamme ympäristösäästöt olisivat helposti ymmärrettävissä, vertaamme säästöjä autoilusta syntyviin hiilidioksidipäästöihin.

 

 

Tekoja sanojen taustalla

Tuotamme aurinkoenergiaa

Jokunen vuosi sitten sai alkunsa projekti, joka on laajentunut jo neljään toimipisteeseemme. Itse asiassa olemme aika intohimoisesti mukana tuottamassa aurinkoenergiaa. Kuten tiedätte, kiinteistömme ovat suuria ja vapaata kattopinta-alaa on paljon. Miksemme siis hyödyntäisi sitä!

Aloitimme aurinkosähköprojektit. Tällä hetkellä neljän kiinteistömme katoilla on aurinkopaneelijärjestelmät, joilla katetaan peräti viidennes kiinteistöjen sähkönkulutuksesta. Tuottoisina aikoina myymme loput sähköstä eteenpäin.  

Aurinkopaneelien CO2-säästö 56 400 kg/vuosi. Säästö verrattuna autoilun kilometreihin 373 510 km.
 

Kiinteistöprojekteilla iso merkitys

Kiinteistöprojekteilla on iso merkitys ympäristösäästöihin. Olemme uusineet valaistuksia led-tekniikkaan sekä modernisoineet ilmanvaihtojärjestelmiä vanhemmissa kiinteistöissä. Näin olemme parantaneet energiatehokkuuden lisäksi myös työviihtyvyyttä!

Kiinteistöprojektien CO2-säästö 121 200 kg/vuosi. Säästö verrattuna autoilun kilometreihin 802 650 km.

Biodieseliä työsuhdeautoihin

Biodiesel tuottaa noin 90 % vähemmän haitallisia kasvihuonepäästöjä kuin fossiilinen diesel. Henkilökuntamme tankkaa kaikkiin työsuhdeautoihin biodieseliä – aina kun se on mahdollista. Lisäksi suosimme työsuhdeautoina hybridejä.

 

Autoalan Green Deal

Autoalan Green Deal on valtion ja autoalan välinen vapaaehtoinen ilmastosopimus. Liityimme mukaan Green Dealiin kesällä 2019 ja asetimme tavoitteeksemme mm. sähkökäyttöisten ajoneuvojen lisäämisen esittelyautoina sekä uusien latauspaikkojen rakentamisen.

 

ISO-ympäristösertifikaatti

Seuraamme ympäristökriteerien täyttymistä säännöllisesti mm. Lloyd’sin tekemien auditointien muodossa. Ulkopuolinen asiantuntija arvioi, täyttyvätkö ympäristövaatimukset toiminnassamme. Ympäristötyön tuloksena meille on myönnetty ISO 14001 -sertifikaatti. 

Lisää kilometrejä mittariin

Tällä hetkellä ympäristöprojekteillamme on saavuttua säästöä jopa 1 176 160 kilometrin verran, kun säästöä vertaa autoilusta syntyviin päästöihin.

CO2-säästö yhteensä 177 600 kg / vuosi. Säästö verrattuna autoilun kilometreihin 1 176 160 km.

 

Lähteinä käytetty järjestelmätoimittajien ilmoittamia laskelmia, Teknologian tutkimuskeskus VTT: tilastoja vuodelta 2016 sekä Autoalan tiedotuskeskuksen tilastoja vuodelta 2018. Sähköntuotannon CO2-kerroin: motiva.fi

Liikennekäytössä vuonna 2016 olevien henkilöautojen CO2-päästöjen keskiarvo on 151 g/km.