Volvon takaisinkutsukampanja koskien turvavyön kiinnitystä (R10029)

Volvo Car Corporation tekee turvallisuutta koskevan takaisinkutsun tietyille Volvo-malleille.

Takaisinkutsukampanja koskee tiettyjä Volvo S80, S80L, V70, XC70, S60, S60 CC, XC60, V60 ja V60 CC -malleja (vuosimallia 2007–2018).

Näissä autoissa etuturvavyön istuimessa sijaitseva ovenpuoleinen kiinnityspiste on tuotu ylöspäin ja varsinainen turvavyön kiinnitys on joustavan liitoskappaleen päässä. Jos kiinnityspisteen päälle istutaan toistuvasti, voi olla mahdollista, että ajan kuluessa kiinnityspisteen ympärillä oleva muovinen suoja vaurioituu ja heikentää kiinnityspisteen toimivuutta kolaritilanteessa.

Jos vyön kiinnityspisteen ympärillä oleva suoja ei ole vaurioitunut ulkoisesti, tutkimusten mukaan kiinnityspiste toimii suunnitellulla tavalla ja auton käyttöä voi jatkaa normaalisti korjaustoimenpiteeseen asti.

Toimi näin, jos saat takaisinkutsun

Kiinnityspisteen korjaus kannattaa ajoittaa samaan aikaan auton huollon kanssa, mikäli auton normaali huoltoajankohta on viimeistään keväällä 2021. Turvavyön kiinnityspisteen korjaus tehdään maksutta, ja se kestää noin 30–60 minuuttia.

Jos havaitset vyön kiinnityspisteen ympärillä olevassa suojassa näkyviä vaurioita, otathan pikaisesti yhteyttä meihin, niin tarkistamme vaurion.

Voit varata korjauksen sähköisen ajanvarauksemme kautta. Kirjoita lisätietoja varauksesta -kohtaan takaisinkutsun viite R10029. Voit samalla varata myös muita huoltotoimenpiteitä autollesi.

VARAA AIKA TÄSTÄ