Volvo XC40 Recharge – ensimmäinen Volvon täyssähköauto

Volvon ensimmäinen täyssähköauto XC40 tarjoaa uutta virtaa tutuissa kuorissa. XC40 Recharge on varustettu kahdella sähkömoottorilla, jotka tarjoavat innostavan ajokokemuksen ilman päästöjä.

Kahden sähkömoottorin kombo

Volvolle tunnusomaisesta ajonautinnosta ei ole tingitty, vaikka polttomoottori onkin poistettu. Jopa päinvastoin – XC40 Rechargen tärkein ominaisuus on sähköinen nelivetovoimansiirto, joka tarjoaa hiljaisen mutta tehokkaan ajonautinnon. Liikkeellelähdöt ovat ripeitä, kiihtyvyys tasaista ja ajotuntuma vakaa. Kaksi sähkömoottoria tarjoaa yhteensä 408 hevosvoimaa, mikä on kompaktille SUV-autolle varsin tehokas kombo.

Täyteen ladattuna yli 400 km

Toimintasäde täyteen ladatulla akulla on yli 400 km. Toimintasäteeseen vaikuttavat paitsi ajotapa, mutta myös tienpinta, maasto, ulkolämpötila sekä sähköä käyttävien toimintojen käyttäminen.

Kotiin kannattaa ehdottomasti hankkia kunnollinen AC-latausasema, Shuko-latauskaapelia ei suositella kuin tilapäiseen käyttöön. Lataus kannattaa useimmin tehdä maksimissaan 80 prosenttiin, sillä viimeisen viidenneksen lataus kestää kaikkein pisimpään. Pikalatausjärjestelmässä akun latautuminen 80 prosenttiin kestää noin 40 minuuttia.

Yhteistyötä Googlen kanssa

Volvo XC40:n tieto- ja viihdejärjestelmä on suunniteltu yhdessä Googlen kanssa. Android-pohjaiseen järjestelmään on sisäänrakennettu lisävarusteina saatavat Google Assistant, Google Maps ja Google Play -kauppa.

Toki järjestelmästä löytyy paljon muutakin, kuten tuttu Volvo On Call, josta Volvo-omistaja voi mm. ohjata autonsa lukitusta sekä tarkkailla akun toimintasädettä.

 

Uusi Volvo XC40 Recharge on ennakkomyynnissä nyt Autosalvassa.