15.2.2017

Volvo S90 on Tekniikan Maailman perinteisen suuren talviautotestin voittaja

Volvo S90 vei kärkisijan Tekniikan Maailman Vuoden Talviauto Suomessa 2017 -kisassa. Valinta perustui ennen kaikkea tasaisen varmaan suoritukseen. Tämän lisäksi auto loistaa muutamilla talviajon erityisalueilla: maantieajo, hallittavuus, lämmityslaite sekä kylmäpäästöt vakuuttivat raadin täysin.

Tekniikan maailmassa todetaankin seuraavaa:

”Volvon menestystä ei voi sanoa yllätykseksi. Pi­kemminkin olisi ollut yllätys, jos uusi S90 ei oli­si menestynyt hyvin. Volvo kuuluu niihin autoihin, joilla voisi sen kummemmin miettimättä lähteä aja­maan Suomen päästä päähän, kelillä kuin kelillä.”

Hallittavuus omaa luokkaansa

Volvo on ainoa auto, joka saa erinomaisen arvosanan sekä hallittavuudesta että talviajosta maantiellä. Tekniikan Maailman mukaan Volvon hallittavuus ja eteneminen on normaaliohjelmilla pirteää, mutta Sport-ohjelmalla luistonesto ja ajovakautus pääsevät todella oikeuksiinsa. Elektroniikka mm. sallii vetävil­le pyörille pientä luistoa, mikä on erityi­sesti mutkien ulostulojen kiihdytyksis­sä tervetullutta.

Lämmityslaitteet saavat kiitosta

Volvo on testin parhaimmistoa myös lämmityslaitteiden arvioinnissa. Erityismaininta tulee mm. lämmitetystä ohjauspyörästä, lasinpyyhkijöistä sekä peilien lämmitystehoista. ”Volvon tuulilasikameroille on selkeä sähkölämmitys. Lämmitys on myös lasinpyyh­kimissä, joiden koko varsi lämpenee. Pesurin suuttimet on upotettu varsiin”, Tekniikan Maailmassa todetaan. 

Hyvää työtä Volvolta

Lehden tekemästä varusteluvertailusta voidaan huomioida, että yhdelläkään kilpailijalla ei ole kattavampaa varustelua kun Volvolla. Volvo on kutsuttu Tekniikan Maailman Talvitestiin viidesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tuloksena on neljästi ollut voitto ja kerran kakkossija. On helppo yhtyä TM-testiraportin toteamukseen:
 
”…Göteborgissa tehdään edelleen hyvää työtä – eikä pelkästään tieto- ja kassakoneiden ääressä vaan myös kylmillä ja liukkailla testiradoilla.”

Volvo S90 onkin tällä hetkellä sekä Vuoden Auto Suomessa 2017, että Vuoden Talviauto Suomessa 2017.