Vinkit renkaiden valintaan ja säilytykseen

Kevät on jälleen täällä ja on aika vaihtaa kesärenkaat alle. Autosalvan teknisen palvelun päällikkö Markus Orpana kertoo, mitä renkaiden valinnassa ja säilytyksessä olisi hyvä ottaa huo­mioon. Hyödynnä Markuksen vinkit ja rengasos­toksesi on huolettomampaa!

MITÄ ON HYVÄ OTTAA HUOMIOON RENKAITA VALITESSA?

Suosi laadukkaita merkkirenkaita. Renkaat ovat ajoturval­lisuuden ja -mukavuuden kannalta merkittävä tekijä, joten niihin kannattaa panostaa.

Autoosi sopivan rengaskoon löydät rekisteritiedoista. Suo­siteltu rengaskoko sopii parhaiten yhteen autosi ajo-ominai­suuksien ja suorituskyvyn kanssa.

Tarkista renkaista myös valmistusvuosi ja -viikko, sillä se vaikuttaa oleellisesti renkaiden käyttöikään. Uusina myytävät renkaat saavat olla enintään viisi vuotta vanhat. Renkaiden käyttöiäksi suositellaan puolestaan enintään kuutta vuotta.

MITEN RENKAAT KANNATTAA SÄILYTTÄÄ?

Renkaat on hyvä säilyttää viileässä sekä valolta ja kosteudelta suojassa. Oikean­lainen säilytys pidentää myös renkaiden käyttöikää. Erityisesti kerrostaloissa säi­lytysmahdollisuuksia on rajallisesti, sillä esimerkiksi häkkivarastossa renkaita ei saa säilyttää paloturvallisuuden vuoksi.

Hyvä ja huoleton vaihtoehto renkaiden säilytykselle on rengashotelli. Rengasho­tellissa renkaat säilytetään vakuutettuina asianmukaisissa olosuhteissa. Rengas­hotelliin kuuluu myös renkaiden kunnon tarkistus, vaihtotyö ja pesu.

Lue lisää hyödyllistä rengastietoa >>