Talvirenkaat vaihdetaan nyt

Syksyn kylmenevät ilmat tuovat mukanaan renkaanvaihtosesongin. Ohessa vastauksia talvirenkaisiin ja renkaanvaihtoon liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.

Milloin talvirenkaat täytyy vaihtaa?

Vuonna 2020 tehdyn talvirenkaiden käyttöaikaan liittyvän lainsäädäntömuutoksen myötä talvirenkaat vaihdetaan nykyisin ennemmin säiden, kuin kalenterin mukaan. Nykyisen tieliikennelain mukaan talvirenkaita tulee käyttää sään sitä edellyttäessä marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun ja muulloinkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Milloin rengassarja on syytä päivittää uuteen?

Ensimmäiset yöpakkaset ovat jo täällä, ja viimeistään nyt onkin syytä tarkistaa omien talvirenkaiden kunto. Lainsäädännön mukaan talvirenkaan kulutuspinnan pääurien syvyys tulee olla vähintään 3 mm. Renkaat voi kuitenkin olla syytä päivittää uusiin jo aikaisemmin, sillä renkaiden suorituskyky heikkenee selvästi jo ennen kuin lain vähimmäisvaatimus on saavutettu.

Mikä on uusien renkaiden saatavuustilanne juuri nyt?

Mediassa on uutisoitu renkaiden vaikeutuvasta toimitustilanteesta, mutta Autosalvassa talvirenkaita on kuitenkin hyvin saatavilla. ”Rengasmerkistä riippuen saatavuus vaihtelee, mutta esimerkiksi Nokian renkaiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä”, kertoo Autosalvan teknisen palvelun kehittämispäällikkö Joakim Meriala.

Kysy omaan autoosi sopivia renkaita Autosalvan varaosamyynnistä.

Autosalpa Klubin renkaanvaihtopäivä, Rengaslauantai, järjestetään 29.10.2022.