2.5.2023

Nissan e-POWER yhdistää sähkö- ja polttomoottorin ainutlaatuisella tavalla

Nissan e-POWER on innovatiivinen voimalinjaratkaisu, joka yhdistää sähkö- ja polttomoottorin parhaat ominaisuudet, sekä tarjoaa energiatehokkaan vaihtoehdon perinteisille polttomoottoreille. e-POWER tarjoaa reagoivan, hiljaisen ja tehokkaan ajettavuuden kuin sähköautossa, mutta ilman lataustarvetta. Ainutlaatuinen teknologia poikkeaa perinteisestä hybridimoottorista.

Nissan e-POWER -teknologiassa yhdistyvät autoa liikuttava sähkömoottori, sekä akkua lataava polttomoottori. Nissan e-POWER -teknologialla varustettu auto liikkuu siis aina sähköllä ja akku latautuu polttomoottorilla, eikä sitä ladata pistokkeesta. Polttomoottorin lisäksi akkua lataa myös regeneratiivinen jarrujärjestelmä.

Sähkömoottorin välitön voima ja hiljainen käyntiääni luovat miellyttävän ajokokemuksen, joka muistuttaa sähköautolla ajamista. Toiminnaltaan, päästöiltään ja käyttökustannuksiltaan e-POWER on sähköauton kaltainen, mutta koska sitä ei tarvitse ladata pistokkeella, se ei vaadi ajotapojen muuttamista. e-POWER sopii siis erinomaisesti henkilölle, joka kaipaa sähköistettyä ajokokemusta, mutta haluaa samalla nauttia polttomoottorin tarjoamasta vapaudesta ilman huolta lataamisesta.

e-POWER -teknologialla varustetut mallit ovat tällä hetkellä Nissan Qashqai sekä Nissan X-Trail.