Miten sinä hankit seuraavan autosi? Eri rahoitusvaihtoehdot vertailussa

Auton hankintaan on tänä päivänä tarjolla useita rahoitusvaihtoehtoja. Moni autoilija miettiikin, miten valita itselleen paras ja mutkattomin vaihtoehto. Kokosimme muutaman vinkin, miten osamaksurahoitus, yksityisleasing ja Autosalpa Sopimus eroavat toisistaan.

Tuttu ja turvallinen osamaksu

Osamaksurahoitus on ehkäpä tutuin auton rahoitusvaihtoehto. Osamaksurahoituksessa auton rahoituksen kokonaiskulut ovat läpinäkyvästi tiedossa. Asiakas voi verrata luottokustannuksia ja räätälöidä kuukausierää omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Kuukausierän suuruuteen vaikuttavat paitsi autoon käytetty käsiraha, myös rahoitusajan pituus, korko, pankin käsittelykulut ja viimeinen suurempi erä. Osamaksulla hankittu auto on aina oma.

Leasing perustuu vuokraamiseen

Yksityisleasing on nostanut viime vuosina suosiotaan autoilijoiden keskuudessa. Leasingrahoituksella hankittu auto on käytännössä auton vuokraamista, jossa auto on käytössä vuokraajalla ennalta sovitun sopimuskauden ja palautuu sen jälkeen takaisin leasingyhtiölle. Leasingsopimus on sidottu ennalta määriteltyihin kilometreihin ja ylimenevistä kilometreistä maksetaan hinnaston mukaisesti. Leasing sopii sen takia autoilijoille, joilla on tarkka käsitys omasta ajomäärästä. Sopimusta ei voi myöskään katkaista kesken sopimuskauden, ainakaan ilman lisäkustannuksia.

Autosalpa Sopimus on uusi tapa omistaa auto

Autosalpa Sopimus on osamaksupohjainen rahoitusvaihtoehto, jossa määritellään ennalta sopimuskausi, ajokilometrit, käsiraha ja lunastushinta. Auto on aina oma, mutta se palautuu sopimuksen päättyessä Autosalpaan lunastushinnalla. Näin asiakkaalla ei ole huolta auton jälleenmyyntiarvosta. Halutessaan asiakas voi myös lunastaa auton itselleen missä vaiheessa sopimusta tahansa tai vaihtaa autonsa uuteen viimeisen sopimusvuoden aikana, toisin kuin leasingasiakas. Mikäli asiakas vaihtaa autonsa uuteen viimeisen sopimusvuoden aikana, autolle lasketaan uusi lunastushinta.