Marjukka Sirén AKL:n hallituksen puheenjohtajaksi

Autosalpa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marjukka Sirén on valittu eilen Autoalan Keskusliiton uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi.

Marjukka Sirén on toiminut aiemmin muun muassa Autosalpa Oy:n toimitusjohtajana, AKL:n hallituksen jäsenenä ja jäsenyritysten edustajana EK:n yrittäjävaltuuskunnassa.

"Puheenjohtajaksi valitseminen on suuri luottamuksen osoitus minulle – ja samalla koko Autosalvalle. Autosalpa on menestynyt autoalalla 65 vuotta. Olemme määrätietoisesti kehittäneet toimintaamme vastaamaan asiakkaiden tarpeita ja käyttäytymistä. Uskon, että tämä historia on osaltaan vaikuttanut valintaani”, kertoo Sirén.  

Sirén seuraa tehtävässä kauppaneuvos Heikki Häggkvistiä, joka toimi AKL:n puheenjohtajana viimeiset seitsemän vuotta.

Ladattavien autojen tilauskanta kasvussa

Autokauppa on käynyt tilanteeseen nähden hyvin, vaikka Ukrainan sodasta johtuva komponenttipula ja polttoaineiden hintojen nousu ovat vaikuttaneet toimitusaikoihin ja kysyntään. Erityisesti ladattavien autojen määrä on kasvanut koko ajan. Jo lähes 40 % tilattavista uusista autoista on ladattavia.

”Suomessa etäisyydet ovat pitkiä, ja siksi ihmisillä tulee olla oikeus liikkua yksityisautoilla. Toki samalla meidän tulee huomioida ympäristön kannalta kestävä liikkuminen”, jatkaa Sirén.