LAHDEN AUTOSALPA ON OTTANUT KÄYTTÖÖN AURINKOVOIMALAN

Lahden Autosalpa on ottanut käyttöön aurinkosähkövoimalan, jolla katetaan noin viidennes koko kiinteistön sähkönkulutuksesta. Aurinkoenergian avulla Autosalpa on pienentänyt omaa hiilijalanjälkeä joka vuosi noin 400 000 ajokilometrin verran, mikäli hiilidioksidipäästöjä verrataan autoiluun.


”Tavoitteemme on tehdä ympäristöystävällisiä ja kestävää kehitystä tukevia valintoja aina, kun se on mahdollista. Aurinkopaneelien lisäksi olemme muun muassa vaihtaneet kiinteistöjemme valaistuksia ledeihin sekä uusineet ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiä energiatehokkaammiksi kahdella paikkakunnalla. Olemme myös suositelleet, että henkilökuntamme tankkaisi biopolttoainetta työsuhdeautoihin. Tarkoituksemme on jatkaa näitä projekteja myös tulevaisuudessa”, toteaa Autosalpa Oy:n toimitusjohtaja Tuukka Sirén.


Lahden aurinkovoimala on neljäs Autosalvan rakennuttama aurinkovoimala, ja sen on toimittanut Lahti Energia. Muut kolme voimalaa sijaitsevat Kouvolan, Porvoon ja Keravan toimipisteissä. Lahden voimala koostuu 364 aurinkopaneelista, neljästä verkkoinventteristä ja kattotelinejärjestelmästä, ja sen ominaisteho on 100 kWp.

”Autamme mielellämme asiakkaitamme tekemään ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja, ja aurinkosähkön osalta Autosalpa on oikea edelläkävelijä itsekin. Lahtelaisen energiakäännöksen ansiosta Autosalpa Lahden hiilidioksidipäästöt vähenevät neljännekseen entisestä, koska kaukolämpö tuotetaan Lahdessa nyt uusiutuvilla polttoaineilla. Lisäksi teemme Autosalvan kanssa yhteistyötä sähköautotapahtumissa, joista seuraava järjestetään marraskuussa”, kertoo Lahti Energian myyntipäällikkö Timo Kenttälä.


Autosalpa on sitoutunut tehokkaampaan ja vastuullisempaan energiankäyttöön. Autosalpa on mukana Energiatehokkuussopimuksessa ja autoalan Green Deal -sopimuksessa. Lisäksi Autosalvalla on ISO14001 -ympäristösertifikaatti.