Kouvolan Autosalpa siirtyi aurinkosähkön tuottajaksi

Autosalpa Oy:n Kouvolan toimipiste on ottanut käyttöön 100 kilowatin aurinkosähköjärjestelmän, jolla katetaan noin 20 % koko kiinteistön sähkön vuosikulutuksesta. Järjestelmän käyttöönotto tukee Autosalpa Oy:n perusarvoa pitää huolta toimintaympäristöstään.

”Haluamme panostaa ympäristöasioihin. Olemme jo tehneet jatkosuunnitelmia aurinkopaneelien käyttöönotosta muissakin toimipisteissämme, mutta haemme ensin kokemuksia Kouvolasta. Suurin osa aurinkopaneeleilla tuotetusta sähköstä käytetään kiinteistössä, mutta lähitulevaisuudessa aurinkosähköä hyödynnetään myös sähkö- ja hybridiautojen lataamiseen”, toteaa Autosalpa Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Sirén.

Paneelit on asennettu Kouvolan toimipisteen katolle, josta löytyi runsaasti hyödynnettävää kattopinta-alaa noin 550 neliön suuruiselle paneelijärjestelmälle. Järjestelmän on toimittanut puhtaaseen energiatuotantoon erikoistunut Playgreen Finland Oy, ja paneelina on käytetty suomalaista Naps Solar Systemsin Saanaa.

”Autosalpa Oy:n Kouvolan aurinkosähköjärjestelmä on yksi suurimmista Suomessa. Hanke osoittaa Autosalpa Oy:ltä ennakkoluulotonta ja vastuullista otetta tulevaisuuteen. Järjestelmän suunnittelun lähtökohtana oli energian tuotannon ajoittaminen yhteen kulutuksen kanssa. Lisäksi pyrittiin hyödyntämään katolla olevia alueita, niin että sähköä tuotetaan aamusta iltaan tasaisella teholla”, toteaa Playgreen Finland Oy:n toimitusjohtaja Jouni Penttinen.

Lisätietoja

Marjukka Sirén
toimitusjohtaja
Autosalpa Oy
puh. 040 514 2348

Jouni Penttinen
toimitusjohtaja
Playgreen Finland Oy
puh. 050 381 8952