Autovero muuttuu syyskuun alussa

Autovero muuttuu syyskuun alussa. Muutoksen taustalla on uusi päästöjen mittaustapa, WLTP, joka otetaan käyttöön koko EU:n alueella. Suomessa mittaustavan käyttöönotto vaikuttaa autoveroon, koska autovero muodostuu paitsi auton arvon, myös hiilidioksidipäästöjen (CO2) perusteella.

Miksi uuteen mittaustapaan siirrytään?

WLTP (Worldwide harmonized Light Vehicle Testing Procedure) mahdollistaa entistä tarkemman päästöjen mittaamisen ja antaa siten entistä luotettavamman mittaustuloksen. Nykyisessä NEDC-mittaustavassa arvot määräytyivät teoreettisen ajotavan perusteella, kun taas WLTP sisältää monia eri mittaukseen käytettäviä ajonopeuksia ja mittausparametreja. Uuden mittaustavan arvioidaan antavan viidenneksen korkeammat kulutus- ja päästölukemat kuin nykyisen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että autojen kulutus muuttuisi suuremmaksi, ainoastaan mittaustapa muuttuu.

Miten tämä näkyy autoveron määrässä?

Uusien autojen verotus muuttuu syyskuun alussa riippuen auton hiilidioksidipäästöistä. Verotus on progressiivinen ja suosii erityisesti pienipäästöisten autojen hankintaa aina 137 g/km asti. Suurempipäästöisiin autoihin on odotettavissa veronkorotuksia.  

Vielä ehdit hyötyä!

Kun ostat autosi ennen 31.8.2018, vero lasketaan nykyisen veromallin mukaisesti.