21.1.2019

Autosalvan toimitusjohtaja vaihtui

Tuukka Sirén, 41, on nimitetty Autosalpa Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2019 alkaen. Autosalvan toimitusjohtajana kymmenen vuotta toiminut Marjukka Sirén siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi.

”Kymmenen vuotta on pitkä aika. Muutoksia on tehtävä, jotta toiminta kehittyy jatkuvasti. Nyt oli oikea aika tehdä tämä vaihdos, jota oli suunniteltu jo pitempään”, kertoo Marjukka Sirén. Tuukka Sirén on työskennellyt Autosalvassa vuodesta 2003 lähtien eri tehtävissä. Viimeiset kymmenen vuotta hän on toiminut koko yhtiön automyynnistä vastaavana varatoimitusjohtajana.

Tuukka Sirén saa vastuulleen hyvässä kunnossa olevan yhtiön, sillä Autosalvan vuoden 2018 liikevaihto nousi 184 miljoonaan euroon edellisvuoden 157 miljoonasta. Samalla nettotulos kasvoi, ja oli lähes 4 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu tulee pääosin Hyvinkään ja Hämeenlinnan toimipisteistä, joiden liikevaihto oli ensimmäistä kertaa mukana koko tilikauden. Toimipisteet liittyivät Autosalpaan elokuussa 2017 tapahtuneen liiketoimintakaupan mukana. ”Kasvua tuli kyllä muualtakin, joten vuosi oli kokonaisuutena varsin hyvä kaikista autoverotuksen myllerryksistä huolimatta”, toteaa Tuukka Sirén.

Kahtiajakoinen vuosi 2018

Vuoden alusta astui voimaan toisen kerran Suomessa toteutettu romutuskampanja ja samalla sähköautoihin myönnettiin hankintatukea. Nämä piristivät markkinoita alkuvuodesta. Koko EU:ta koskeva autojen päästömittaustavan muutos 1.9.2018 alkaen vaikutti kuitenkin Suomen autoverotukseen, mikä myös sotki markkinoita, kun verokäyriä muutettiin. ”Alkuvuosi oli varsin hyvä. Kauppa hiljeni selvästi syksyllä, ja loppuvuosi oli vaikea. Onneksi autoverotusta korjattiin jo joulukuun alussa ja hinnat pääosin palasivat vanhalle tasolle”, toteaa Tuukka Sirén.

2018 Suomessa rekisteröitiin 120.499 uutta autoa, joten kasvu jäi 1,6 %:iin edellisvuodesta. Kasvua ei juuri odoteta tälle vuodellekaan, sillä alan virallinen ennuste on 121.000 uuden auton rekisteröintiä. ”Autoalaa on kuritettu erilaisilla veromuutoksilla ja -spekulaatioilla lähes joka vuosi niin kauan, kun olen itse alalla ollut. En usko, että millään muulla alalla muutokset ovat olleet näin suuria ja näin usein toistuvia”, toteaa Tuukka Sirén. ”Markkinat romahtivat vuonna 2009 finanssikriisin seurauksena, eivätkä ne ole vieläkään täysin elpyneet. Suomen autokanta ei ikinä nuorene tällä vauhdilla”, hän lisää.

Polttomoottorin tulevaisuus?

”Lisäksi kaupankäyntiin vaikutti keskustelu polttomoottoriautojen tulevaisuudesta. Hurjat ja täysin toteuttamiskelvottomat heitot niiden kieltämisestä aiheuttavat ihmisissä epävarmuutta. Mielestäni on selvää, että polttomoottoriautoja valmistetaan ja niillä ajetaan vielä pitkään – niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Myös dieselillä, sillä uusissa dieseleissä on myös pienhiukkaspäästöt saatu kuriin, ja niiden CO2-päästöt ovat selvästi vastaavia bensiinimoottoreita alhaisemmat”, Tuukka Sirén lisää.

”Kaikkien alojen ja yritysten tulisi pyrkiä toiminnassa kestävään kehitykseen. Ei vain liikenteen tai yksityisautoilun, jota nyt osoitellaan sormella suhteettoman paljon. Se tuntuu välillä unohtuvan yleisestä keskustelusta kokonaan. Auton käyttö on kuitenkin monelle välttämätöntä”, toteaa Tuukka Sirén.

Autosalpa Oy

Autosalpa Oy on yksi Suomen suurimmista perheomisteisista autoliikkeistä. Toimintamme kulmakivi on motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka on valmis antamaan kaikkensa eriomaisen asiakaskokemuksen puolesta. Autosalvalle on myönnetty kaksi kansainvälistä sertifikaattia: ISO 9001 -sertifikaatti, jonka tavoitteena on toiminnan ja asiakastyytyväisyyden jatkuva parantaminen, sekä ISO14001 -sertifikaatti, joka kertoo ympäristöasioiden vastuullisesta hoitamisesta. Autosalpa on esimerkiksi pienentänyt hiilijalanjälkeä huomattavasti ottamalla käyttöön aurinkosähkövoimalat kolmessa toimipisteessä.

Autosalvan toimipisteet sijaitsevassa Kouvolassa, Kotkassa, Porvoossa, Keravalla, Lahdessa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä. Lisäksi Haminassa ja Hämeenlinnassa toimii Vaihto-Autosalpa. Merkkiedustukseen kuuluvat Volvo, Renault, Dacia, Nissan, Opel, Hyundai ja BMW-huolto.

Avainlukuja

  2018 2017
Liikevaihto (milj. €) 184 157
Nettotulos (milj. €) 3,9 2,7
Omavaraisuusaste 89 % 84 %
Henkilökunnan määrä 216 217
LASKUTUS (kpl)    
Uudet autot  2.751 2.459
Käytetyt autot 5.755 5.278
Korjaamokäynnit 63.750 53.900