AUTOSALPA MUKAAN AUTOALAN GREEN DEAL -SOPIMUKSEEN

Autosalpa on liittynyt mukaan autoalan Green deal -sopimukseen. Sopimuksen tavoitteena on edistää ympäristöasioita, erityisesti hiilidioksidipäästöjen vähentämistä.

”Green deal -sopimukseen liittyminen oli meille itsestään selvää. Olemme kiinnittäneet huomiota ympäristöasioihin kaikissa valinnoissamme”, kertoo Autosalvan toimitusjohtaja Tuukka Sirén.

Sopimus on vapaaehtoinen. Kukin yritys valitsee sopimuksesta toimialalleen parhaiten sopivat toimenpiteet sekä mittarit niiden seurantaan.

”Meille on tärkeä tarjota asiakkaille sopiva ratkaisu autoiluun. Haluamme tarjota myös kattavasti eri käyttövoimia hyödyntäviä autoja, kuten sähkökäyttöisiä autoja. Siksi sitoudumme nostamaan sähkökäyttöisten esittelyautojen sekä autojen latauspaikkojen määrää osana Green deal -sopimusta”, kertoo Sirén.

Aurinkovoimaloilla säästöjä hiilidioksidipäästöihin

Autosalpa on tehnyt viime vuosien aikana investointeja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, joista suurimmat ovat kolmen aurinkovoimalan rakennuttaminen Kouvolan, Keravan ja Porvoon toimipisteiden katoille. Neljättä aurinkovoimalaa rakennetaan parhaillaan Lahteen, ja se valmistuu kesän 2019 aikana.

”Säästämme erilaisilla energiaprojekteilla 138 500 kg CO2-päästöjä vuodessa. Jos lukua vertaa autoiluun, niin se vastaa jopa 882 200 kilometriltä auton päästöjä”, pohtii Sirén.