auton rahoitus

 

Auton rahoitusvaihtoehdot vertailussa

Auton rahoitukseen on tänä päivänä tarjolla useita vaihtoehtoja. Moni autoilija miettiikin, mikä vaihtoehto on juuri itselleen mutkattomin ja paras. Kokosimme muutaman vinkin, miten osamaksurahoitus, yksityisleasing ja Autosalpa Sopimus eroavat auton rahoittamisessa toisistaan.

Tuttu osamaksurahoitus

Osamaksurahoitus on ehkäpä tutuin tapa rahoittaa auto. Osamaksurahoituksessa auton rahoituksen kokonaiskulut ovat läpinäkyvästi tiedossa. Asiakas voi verrata luottokustannuksia ja räätälöidä kuukausierää omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Kuukausierän suuruuteen vaikuttavat paitsi autoon käytetty käsiraha, myös rahoitusajan pituus, korko, pankin käsittelykulut ja viimeinen suurempi erä.

Jälleenmyyntiarvoa on hankala tietää ennalta, koska siihen vaikuttavat monet tekijät.

Osamaksulla rahoitettu auto on aina oma. Moni auton osamaksulla rahoittava asiakas miettii kuitenkin auton jälleenmyyntiarvoa siinä kohtaa, kun auto tulee vaihtoikään. Jälleenmyyntiarvoa on hankala tietää ennalta, koska siihen vaikuttavat monet tekijät. Ostaja voi toki itse punnita omia ajokilometrejään, auton vaihtoikää ja sitä onko huollot ja korjaukset teetetty ajallaan. Harvemmin kuitenkin ostaja tulee ajatelleeksi, että esimerkiksi autoveropäätökset ja yleinen markkinatilanne vaikuttavat auton arvoon.

 

Osamaksun plussat

• Kokonaiskustannukset aina tiedossa
• Kiinteä kuukausierä, jonka voi räätälöidä käsirahan ja viimeisen erän avulla

Osamaksun miinukset

• Auton jälleenmyyntiarvo ei ole tiedossa ostohetkellä


Yksityisleasing perustuu vuokraamiseen

Yksityisleasing on nostanut viime vuosina suosiotaan yhtenä autoilun rahoittamisen muotona. Liisaamalla hankittu auto on käytännössä auton vuokraamista, jossa auto on käytössä vuokraajalla ennalta sovitun sopimuskauden ja palautuu sen jälkeen takaisin leasingyhtiölle. Koska kyseessä on vuokraaminen, eli palvelun tarjoaminen, lisätään auton hintaan aina arvonlisävero. Vuokra on kiinteä hinta, jonka liisaaja sitoutuu maksamaan kuukausittain. Kuukausihinnasta on vaikea verrata ylimääräisten kulujen, kuten korkojen osuutta.

Leasing sopii autoilijoille, joilla on tarkka käsitys omasta ajomäärästä.

Leasingsopimus on sidottu ennalta määriteltyihin kilometreihin ja ylimenevistä kilometreistä maksetaan hinnaston mukaisesti. Leasing sopii auton rahoituksena tämän takia autoilijoille, joilla on tarkka käsitys omasta ajomäärästä. Sopimusta ei voi yleensä katkaista kesken sopimuskauden.

Leasing-sopimuksia on saatavana erilaisia: pelkästään auton rahoitukseen liittyvä rahoitusleasing tai huollot ja korjaukset sisältä huoltoleasing.

Yksityisleasingin plussat

• Kiinteä kuukausierä
• Auto palautuu leasingyhtiölle sopimuksen päätyttyä

Yksityisleasingin miinukset

• Kokonaiskustannuksia hankala verrata
• Sidottu tarkkaan ajomäärään
• Ylimenevät kilometrit usein kalliita
• Autoa ei voi yleensä lunastaa itselleen


Autosalpa Sopimus – yksityisleasingin ja osamaksun parhaat puolet

Autosalpa Sopimus on osamaksupohjainen auton rahoitusvaihtoehto, jossa määritellään ennalta sopimuskausi, ajokilometrit, käsiraha ja taattu takaisinostohinta. Sopimuskauden päättyessä Autosalpa sitoutuu ostamaan auton takaisin taatulla takaisinostohinnalla. Näin asiakkaalle ei jää vastuuta auton jälleenmyynnistä tai auton arvon alenemisesta. Autosalpa Sopimukseen voi halutessaan ottaa lisämaksusta auton huolenpitosopimuksen, mutta se ei automaattisesti sisälly hintaan.

Sopimuskauden päättyessä Autosalpa sitoutuu ostamaan auton takaisin taatulla takaisinostohinnalla.

Autosalpa Sopimus on joustava vaihtoehto rahoittaa oma auto. Halutessaan asiakas voi myös lunastaa auton itselleen missä vaiheessa sopimusta tahansa tai vaihtaa autonsa uuteen ennen sopimuskauden päättymistä. Mikäli asiakas päätyy lunastamaan auton itselleen ennen sopimuskauden päättymistä, auton lunastushinta lasketaan avoimen velkapääoman ja pankin kulujen mukaisesti, joiden pohjalta määritellään markkinahinta ja uusi ostotarjous. Lähtökohtaisesti uusi ostotarjous on korkeampi kuin sopimukseen määritetty.

Autosalpa Sopimuksen plussat

• Kokonaiskustannukset aina tiedossa
• Kiinteä kuukausierä, jonka voi räätälöidä käsirahan ja viimeisen erän avulla
• Taattu auton takaisinostohinta
• Auton voi halutessaan lunastaa itselleen kesken sopimuksen
• Auton voi halutessaan vaihtaa kesken sopimuskauden

Autosalpa Sopimuksen miinukset

• Ylimenevät kilometrit maksavat 0,2 €/km
• Huolenpitosopimus ei sisälly hintaan